Szolgáltatásaink a szállító szalag megbízható működése érdekében

A szállító szalag kapcsán is gyakori kérdés: vajon mit érdemes tennünk adott esetben? Cseréljük ki az alkatrészt, vagy éppen a javítás mellett érdemes döntenünk? 

Ezt a kérdést sokszor a munkánk kapcsán, de néha a magánéletünkben is feltesszük magunknak. Ez utóbbi téren nem lévén szakavatottak, a válaszadásra nem vállalkozunk. Viszont ha Önnek szállító szalag kapcsán bármilyen problémája van, akkor ebben nagy biztonsággal tudunk segíteni. 

Szállító szalag hevederjavítás:

Ha egy heveder nagymértékű sérülést szenved, két fő módszer létezik a kezelésre. Az egyik a sokak által javasolt teljes csere. Ezenkívül gyakran a realitás azt kívánja, hogy csere helyet inkább javíttassunk. 

Mi minden esetben segítjük Önt a munkájában. Megismerve a célját, közösen megtaláljuk a helyes ár-érték arányt. Amennyiben az adott helyzetben javíttatás a célravezetőbb megoldás, természetesen ebben is állunk a rendelkezésére. Hevederjével kapcsolatos bármilyen típusú problémáját megoldjuk. Ilyen esetek:

● Szakadások kiváltása végtelenítéssel

● Heveder be- és átszakadások javítása

● Heveder felületi javítása

● Hevederprofilok javítása, pótlása

Hevederek végtelenítése:

Önnek mint üzemeltetőnek soha ne jelentsen problémát a szállító szalag heveder végtelenítése! Csupán egy telefon vagy egy e-mail is elegendő, és a problémáját máris kezeljük. Mindössze pár adat közlésében kérjük a segítségét. Széleskörű technológiai és anyagismeretünknek köszönhetően bármely típusú hevedert biztonsággal kezelünk.  

Végtelenítési típusok:

● Vulkanizált végtelenítés

● Hidegtechnológiás végtelenítés

● Mechanikus, kapcsozott végtelenítés

● Speciális és nagyszilárdságú hevederek végtelenítése

Hevederpálya szerelése:

Olykor komoly problémát okoz, hogyan építsünk be egy új hevedert. Gyakori kérdés: ezt most hogyan is csináljuk? Amennyiben ilyen problémája van, mi tudunk segíteni Önnek! Akár egyszerű tanáccsal, esetleg a munka levezénylésével, akár a teljes kivitelezésével. 

Kisebb berendezések esetén ez a művelet egyszerű rutin. Nagyobb volumenű munka esetén a kivitelezést megtervezzük, és az összes helyi körülményt figyelembe vesszük. Ezek az esetek:

● Hevederek cseréjének kivitelezése

● Speciális hevederek pályára építése

● Nagyszilárdságú hevederek pályára építése

Hajtó-, fordító- és terelődobok felületi bevonása:

A szállítószalag hajtódob palástját igen gyakran be kell burkolni. A legjellemzőbb oka a heveder megcsúszásának a csökkentése és maga a felületi kopás elkerülése. Ezt a feladatot több féle módon tudjuk elvégezni Önöknek. A következők szerint:

● Bevonat készítése különböző anyagminőséggel, vulkanizált technológiával

● Főleg kopásálló minőségben, hidegragasztásos technológiával

● Kerámiabetétes bevonat szerelése által, hidegtechnológiával

● Egyedi speciális bevonat készítésével

Egyéb bevonatok készítése:

● Mérleggörgők gumizása

● Kalander dobok bevonása

● Görgők és hengerek bevonása

● Gumibevonat vulkanizálva  (csövek gumizása)

● Gumibevonat vulkanizálva (tartályok, ciklonok gumizása)

Szállító szalag tartó szerkezeti elem javítása:

A szállító szalag heveder beépítésén, javításán, szerelésén túl minden egyéb, a berendezéshez tartozó alkatrészt is kezelünk. A szállítószalagos berendezés teljes körű javítását, karbantartását elvégezzük a megrendelőinknek. Ilyenek például:

● Lakatosipari szerelések kivitelezése

● Szerkezeti átalakítások kivitelezése

A szállító szalag egyéb alkatrészeinek javítása:

Mivel a szállító szalag, illetve a szállítórendszer nem csupán tartószerkezetből és hevederből áll, a többi alkatrész is megérdemli, hogy foglalkozzunk vele. Ezeknek a gépelemeknek a javításában és karbantartásában is megrendelőink rendelkezésére állunk.

● Gépészeti szerelések kivitelezése

● Elektronikai és vezérléstechnikai javítások elvégzése